De eerste dag - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Martijn Jansen - WaarBenJij.nu De eerste dag - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Martijn Jansen - WaarBenJij.nu

De eerste dag

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

28 September 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Na eindelijk in Auckland te zijn aangekomen, werd het tijd om naar m'n hostel te gaan. Dit was gelukkig al van tevoren geregeld. Nadat ik na enige tijd zoeken de "airbus express" gevonden had, werd ik naar m'n hostel gebracht. Na ongeveer een kwartier tot een half uur in de bus te hebben gezeten, kwam ik aan bij m'n hostel. Het hostel waar ik de eerste nachten zou verblijven, (ACB Base) is ongeveer het grootste hostel van Auckland en waarschijnlijk ook wel van Nieuw-Zeeland. Zodra ik de bus was uitgestapt, pakte ik de lift naar de derde etage, waar de receptie zou zitten. Bij de receptie aangekomen raakte ik al snel in gesprek met een jongen die naast me stond. Hij bleek zelf uit Alphen aan de Rijn te komen. Hij was vertelde mij dat hij dinsdag al uit Nederland was vertrokken met een groep. Onderweg naar Nieuw-Zeeland had hij een overnachting gehad in Singapore en in Sydney. Vervolgens bleek hij in het zelfde vliegtuig van Sydney naar Auckland te hebben gezeten als ik. Ook zat hij in de zelfde bus als mij. Hij was me echter nog niet eerder opgevallen. Nadat we de sleutels hadden gekregen bij de receptie gingen we naar de kamer. We werden door de lui bij de receptie in dezelfde kamer ingedeeld. Na nog een kleine wandeling gemaakt te hebben naar de nabijgelegen supermarkt voor een fles water, viel ik al snel in slaap. De volgende morgen werd ik rond elf uur in de ochtend wakker. De rest van de kamergenoten lagen ook al wakker op bed maar waren er nog niet uitgeweest. In totaal lagen we met z'n drieen op de kamer. Ik, Simon (uit NL dus), en nog een kerel uit Uruguay. De kerel uit Uruguay zou naar anderhalf jaar te hebben rondgetrokken in Nieuw-Zeeland de volgende dag naar huis gaan. Zodra ik en Simon aangekleed waren gingen we naar het dichbijgelegen "ontbijtrestaurant" om te ontbijten. We kozen bijden voor de toast met bacon en ei, met een kop thee erbij. Na de laaste dagen alleen maar vliegtuigvoer te hebben gehad was dit erg lekker.

Na het ontbijt besloten we samen de stad eens te gaan verkennen. Al snel bleek dat er in Auckland zelf geen flikker te doen was. In Auckland moet je het vooral hebben van de Skytower (hoogste gebouw zuidelijk halfrond) en een of ander gebouw aan de haven. Al snel werd het al weer avond en besloten we wat te gaan eten. We besloten naar de Subway te gaan. Na het avondeten, hebben we nog even op de kamer liggen praten en lummellenen gingen vervolgens naar bed.

De volgende dag was het ontbijtrestaurant gesloten en werden we gedwongen om naar iets anders te zoeken. Aan vreettenten was er in Auckland geen gebrek. Het nadeel was echter dat het bijna allemaal burgerzaken en donutwinkels zijn. Na een lange speurtocht langs de burgershops en dichte sandwichwinkels kwamen we uiteindelijk weer terecht bij de Subway. Aangezien we de stad al gezien hadden en vrijwel alles op zondag dicht was, besloten we om vandaag wat bij het hostel rond te hangen.

• 28 September 2008 - 11:08

Thomas:

Wahahah :P Geweldige stad dus :P

• 28 September 2008 - 15:49

Geertruida Litmaath:

Leuk om te lezen wat zoal jouw belevenissen zijn. Vind je toch goed dat ik meelees of niet.

gr. geertruida

Ps: ik had je ook weer op hyves gevraagd, of kijk je daar niet meer naar.

• 28 September 2008 - 17:05

Roel:

Hey martijn,

Wat een belevenis zeg :P, wel vermoeiend zeker??.

Vriendelijke Groet, Roel

• 29 September 2008 - 17:16

Alie Halmingh:

Hoi martijn, ik heb je belevenissen ook meegelezen hoor. Vond je toch niet erg? Vind het erg dapper dat je zoiets onderneemt.

Groetjes Alie (moeder van Roel)

• 30 September 2008 - 02:55

Martijn:

geertruida,
    Ik kijk tegenwoordig niet zo veel meer op Hyves.

Iedereen die het interessant vind mag meelezen :)

• 30 September 2008 - 20:04

Pieter G T:

Tijn
    Met belangstelling je verslag gelezen, zo door gaan.
    Pieter en Jannie 30/09/08

• 30 September 2008 - 20:26

Koert & Dini:

Hoi Martijn,Leuk om zo een beetje met je mee te reizen, veel plezier !

• 30 September 2008 - 20:30

Johann En Willie:

Hallo Martijn,

Zojuist van je vader een mail gekregen...leuk dat wij ook een beetje mee mogen reizen...en genieten.
    We wensen je een fantastische tijd toe.
    Groeten uit Laar

• 01 Oktober 2008 - 07:44

Diny Leferink:

Hoi Martijn.
    Fijn,dat ik ook op de hoogte mag blijven van jou wel en wee.
    Het ga je goed,en geniet van dit avontuur.
    Groeten uit Schoonebeek
    Diny Leferink

• 01 Oktober 2008 - 19:33

Henk En Tina:

Dit is wel even anders dan wonen en af en toe hond uitlaten aan de Luunkamp.
    wat een geweldig avontuur.
    Geniet ervan!

• 02 Oktober 2008 - 09:59

Dini $ Koert:

hoi Martijn,

wat geweldig allemaal,fijn dat je er zo van geniet.
    af en toe ook een fotootje ? weer veel plezier.

gr. uit Pesse