Rotorua - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Martijn Jansen - WaarBenJij.nu Rotorua - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Martijn Jansen - WaarBenJij.nu

Rotorua

Door: Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

02 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Rotorua

Kia Ora,
(welkom in ut maorisch)

Maandagmorgen naar de "orientatie" geweest in Auckland. Daar vertelden ze aan backpackers diverse dingen zoals waar je wat kan zien in Nieuw Zeeland. Na die presentatie kreeg ik echt zin om hier rond te gaan trekken. Helaas is het nog niet zo ver omdat ik eerst nog maar een poosje moet gaan werken. Verder maandag nog diverse dingen geregeld. Aangezien het dinsdag niet echt geweldig weer was in Auckland heb ik die dag ook nog niet veel kunnen doen. Ik heb wel voor het eerst van m'n leven sushi gehad! Ik weet nu zeker dat ik dat niet vaak weer ga eten. Het kan zijn dat ik de verkeerde smaak sushi had maar het was niet heel erg lekker. De volgende keer maar geen tonijnsmaak. 's avond kregen we een andere kamergenoot. Het was deze keer een "surfer" uit hawaii. We hebben tot 's avonds laat zitten te kaarten en te dobbellen in de kamer. Het was erg gezellig allemaal. Donderdag was het dan eindelijk zo ver en kon ik Auckland verlaten. Aangezien m'n bus om 13:15 ging en ik al voor 10 uur 's ochtends uit moest checken, besloot ik om na een getoaste bagel met banaan en honing, nog even "afscheid te nemen van Auckland. Ik bleef me maar steed verbazen over het aantal Aziaten dat hier rondloopt. Er lijken hier meer aziaten rond te lopen dan blanken/maories. Na ongeveer 2 uur rondgezwalkt te hebben in Auckland, begon ik maar eens terug te lopen naar de bushalte. Vervolgens de bus gepakt naar Rotorua. De busreis was echt supermooi! Tijdens de busreis reed de bus door het landschap wat we kennen van de "shire" uit de Lord of the Rings. Het zag er in het nog mooier uit. Als de rest van Nieuw Zeeland ook zo mooi is, kunnen dit nog wel eens een paar mooie maanden worden. Na eindelijk aangekomen te zijn in Rotorua rook ik meteen al de stank van "rotte eieren". Dit is echter in het echt de zwavellucht dat uit de grond omhoogsteigd. Rotorua staat bekend om z'n geothermische poelen en baden. Ook staat Rotorua bekend om z'n levendige maoricultuur. In de zomermaanden is het hier dus heel toeristisch. Rotorua zelf ligt aan een mooi meer dat de eigenlijke krater van een vulkaan is. Na aankomst in Rotorua besloot ik maar eens een hostel op te zoeken. Met m'n Lonely Planet in de hand liep ik vol goeie moed naar het goedkoopste hostel wat d'r instond. Dit zag er niet echt aantrekkelijk uit en besloot dus verder te zoeken. Na enige tijd lopen kwam ik uit bij een hostel die ongeveer een dollar duurder was. Dit hostel was in western stijl ingericht (volgens lonely planet). Het is goed dat lonely planet erbij heeft gezet dat het in westerstijl is want ik had het er niet ingezien. Na kennisgemaakt te hebben met m'n kamergenoten besloot ik om de stad wat te verkennen.

groeten,
M.

• 02 Oktober 2008 - 07:02

Thomas:

Sushi .. is dat niet met dat zeewier enzo d'r omtoe? *yuck*

• 02 Oktober 2008 - 10:59

Roel:

Haha! sushi... Leuk Martijn om je verhalen te lezen. Lijkt me een heel avontuur. Dapper van je dat je dat doet.

• 02 Oktober 2008 - 12:30

Diny Leferink:

Sushi,je bent niet de enige die dit niet lust Martijn.Zijn er geen lekkere bolletjes te koop?
    Groet diny

• 02 Oktober 2008 - 12:51

Peter:

"Het is goed dat lonely planet erbij heeft gezet dat het in westerstijl is want ik had het er niet ingezien."

hahaha, wat ben jij een kerel :P
    Maar mooi dat het daar zo gaaf is, man.
    Oh, en tis ook erg dapper dat je sushi hebt gegeten, dat zou ik dus niet gedaan hebben :P

• 03 Oktober 2008 - 02:39

Stephan:

Sushi is lekker in kerriesmaak, aanradertje. =P

• 03 Oktober 2008 - 08:01

Caren:

hee martijn! echt leuk om je verhalen te lezen!
    Jij hebt zulk mooi weer en hier regent het natuurlijk zoals altijd! (en het is erg koud)

maar ff wat anders.. de drumband gaat waarschijnlijk stoppen.. Mn zus en ik zijn gestopt, en nu zijn er te weinig leden. Er wordt nu een grote actie om nieuwe leden te werven opgezet.. maar of dat veel zal helpen..

• 04 Oktober 2008 - 04:55

Martijn:

@ Caren

Jammer dat jullie ermee gestopt zijn. Ik hoop dat de wervingsactie nog wat zin heeft.

• 06 Oktober 2008 - 08:51

Anneke Eisen :

hallo martijn
    wat leuk dat je in nw zeeland zit dat is wat anders als dalen geniet ervan groetjes anneke&geert beilen