Werk!!!
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
23 Oktober 2008 | Nieuw Zeeland, Blenheim
Aloha!
't is weer een klein poosje geleden dat ik weer wat van me heb laten horen. Ondertussen ben ik al van Wellington afgereist naar het zuidereiland. Naar Blenheim om precies te zijn.
Nadat ik die week zo'n beetje alles gezien had rond wellington werd het voor mij tijd om verder te reizen. Maar aangezien ik tot dinsdag had geboekt in het hostel moest ik nog wel een paar dagen blijven. Met tegenzin zag ik op tegen het lange en saaie weekend dat me te wachten stond. Na die dag nog wat in de haven te hebben rondgezworven, (Waarbij ik trouwens een vrouw heb gezien die afgezien van een halve rechter arm, geen enkele ledematen meer had)besloot ik terug te gaan naar m'n hostel. Tot m'n verbasing zag ik dat de 7 lege bedden van vannacht vervangen waren door hopen kleren en tassen. Ik was dan ook wel benieuwt wie mijn kamergenoten waren. Aan de kleren te zien waren het allemaal jongens. Ik zou later die avond wel zien wie het waren. Eerst besloot ik wat te gaan eten (tomatensoep met paninibrood). Toen ik terug in mijn kamer was zag ik dat m'n kamergenoten terug waren. Ze waren zoals ik verwacht had allemaal jongens. Ze bleken onderdeel te zijn van een rugbyteam uit Auckland. Ze waren naar Wellington gekomen om het einde van het rugbyseizoen te vieren. Ze waren allemaal maorisch/halfmaorisch. Na een paar biertjes (heineken) en "Jagerbombs", bleken het erg gezellige mensen te zijn. Nadat ze rond middernacht weg gingen naar een of ander feest ten zuidwesten van Wellington, besloot ik naar bed te gaan. De volgende dag besloot ik evenveel te doen als de vorige dag. 's avonds weer gedronken met het rugbyteam. Dit keer met nog een fles rum erbij:P. Tegen 12 uur besloten me met z'n allen (21 man, inclusief 1 franse, 1 deen en 1 duitser) naar een club in de stad te gaan. Het werd al snel 3, 4 of 5 uur in de nacht. Tegen die tijd besloten we terug te gaan naar het hostel, met name omdat het team de volgende dag voor 10 uur moest uitchecken. Terwijl het team vroeg opstond, kon ik lekker blijven liggen (met een hangover). Na nog wat nummers uitgewisseld te hebben, vertrok het 17 man tellend rugbyteam. Die dag dan ook niet veel meer gedaan.
De volgende dag besloot ik om weer wat rond te struinen in Te Papa (het nationaal museum). Die avond heb ik samen met een brit en een amerikaan nog een paar bier en een fles rum achterover gedrukt (rum was nog over van het weekend). gevolgd door een burger bij burgerking. Vervolgens vervolgd door samen half dronken schietspelletjes spelen in een arcadehal. En die morgen weer met een hangover wakkergeworden. Al met al toch wel een geslaagd weekend.
De volgende dag zou ik met de ferry naar picton gaan. Een stad op het noorden van het zuidereiland, in het gebied genaamd Marlborough. Hier zou ik één nacht blijven slapen. Aangezien ik al vroeg uit Wellington vertrokken was, was ik ook al tegen 2 uur in Picton. Onderweg nog wat mooie foto's gemaakt van de Marlborough Sounds. In Picton zelf was vrijwel niets te doen. En aangezien het weer nogal kut was die dag, heb ik vrijwel de hele middag zitten poolen met een nieuw zeelander in het hostel.
De volgende morgen moest ik er al vroeg uit om de bus naar blenheim te halen. Hier kwam ik dus al rond 10 over 10 aan. Direct maar m'n hostel opgezocht. Hier was die dag nog maar 1 bed vrij voor de nacht. Ik zou die nacht in een kamer verblijven met een eigen douch, TV en WC! Deze kamer was ook wel 6 dollar duurder, maar het was toch maar voor 1 nacht. De volgende morgen kon ik verhuizen naar een goedkopere kamer (10 dollar goedkoper op weekbasis). Deze kamer was niet de goedkoopste maar ook niet de duurste. Zo had deze kamer geen eigen TV. Maar wel douches en WC's één deur verderop. Nog steeds erg lux. Die morgen had ik via het hostel werk gevonden op een druifteeltplukgroeiboerderij (of hoe je zoiets in het Nederlands noemt (Grape Orchard in het Engels)). Hier zou ik 14 dollar per uur verdienen (ongeveer 7 euro). Wat een iets bovengemiddeld loon is voor dit soort werk. Vervolgens besloot ik die morgen m'n blog te updaten....
Dus ik heb werk gevonden:D Ik zal voorlopig wel in Blenheim blijven, ondanks dat hier geen flikker te doen is. Ik hoop jullie weer op de hoogte gebracht te hebben. Ik zal proberen een dezer dagen ook wat foto's erop proberen te zetten. Heb nu namelijk geen camera bij me.
Groeten,
Martijn
Groeten,
Martijn
23 Oktober 2008 - 06:35
Diny:
Je geniet volgens mij met volle teugen.Fijn dat je nu werk hebt gevonden,en misschien is er buiten het werk om,ook in Blenheim nog wel wat te doen.
Waar ik woon stelt het ook niet veel voor.
Zo heeft iedere gek zijn gebrek,maar ook iedere plaats verkoopt geen snack.
Sukses met je werkzaamheden.
Groet van hier -
23 Oktober 2008 - 09:11
Roel:
Leuk man! Je beleeft daar echt wat. Tof dat je nu werk hebt gevonden. Hoe is het eten daar? en de gastvrijheid, zijn ze allemaal een beetje vriendelijk?? Hoop dat het verder allemaal goed gaat wet werk enz en je je ook nog vermaakt.
Vriendelijke Groet, Roel -
23 Oktober 2008 - 19:09
Koert &dini:
het blijft een geweldige belevenis ! prachtig om je verhalen te lezen,ook leuk geschreven.
Is je rugzak groot genoeg voor al deze indrukken ?
gr.uit pesse