Blenheim (alweer)
Door: Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
09 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Blenheim
Het is alweer meer dan 2 maand geleden sinds ik hier iets opgezet heb. Na diverse berichten uit Nederland besloot ik het vandaag toch maar een keer up te daten.
Mijn twee maand die ik in Blenheim werkend heb doorgebracht zijn razend snel voorbij gegaan.
Nadat ik begin december of eind november hier ben begonnen met werken, ben ik ongeveer na 2 week van contractor veranderd. De reden daarvoor was dat John (me ouwe contractor) niet genoeg werk beschikbaar had. Hoewel hij een aardige vent was, besloot ik toch maar van contractor te wisselen. Zo kwam ik terecht bij een contractor genaamd Johnie. Ook hij was een aardige vent. Zelf kwam hij uit Indonesië. Ik zou samen werken samen met Indonesiërs, Fransen, Hongkongnezen en Maleisiërs. Helaas was het werk daar op contract, wat betekend dat je per plant/kilo betaald werd. Zo heb ik het 2 dagen bij hem uitgehouden. Het werk dat ik gedaan had bij Johnie was kersenplukken en wireliften op contract. Na de 2e dag werken voor Johnie kwam ik al snel tot de conclusie dat ik daar niet erg veel zou verdienden. Ik besloot ook Johnie maar te verlaten. De volgende dag kon ik gelukkig alweer aan het werk voor een andere contractor. Zijn naam was Happy. Voor hem zou ik de rest van m'n verblijf in Blenheim blijven werken. Happy zelf is een donkere gezetten en vrolijke kerel die geboren is in India. Iedere keer dat je bij hem in de pickup truck zat kon je genieten van Indiase muziek. Gelukkig had hij genoeg werk voor mij. Hoewel er somsonregelmatigheden waren in de uitbetaalde salarissen, was hij een prima contractor. Iedere morgen om 6 uur eruit om 's avonds rond 5 uur terug te zijn in de backpackers. Tijdens mijn periode werken voor Happy, heb ik ook mensen ontmoet van over de hele wereld. Zo kwamen ze uit Frankrijk, Italië, Tsjechië, Singapore, Hongkonk, Japan, Nieuwzeeland, Tonga, Zuid Afrika, Argentinië en Colombia. Een erg verschillende groep. Wat het werken ook wat interessanter maakte. Tot zover over ut werk.
Aangezien ik mijn kerst en oud en nieuw door heb gebracht in een werkershostel in Blenheim. Bracht ik die tijd vrijwel de hele tijd door met dezelfde mensen waarvan ik de meesten al meer dan een maand kende en iedere dag zag. Voor mijn gevoel was Koanui Backpackers in Blenheim de beste plaats waar ik dit jaar de feestdagen kon doorbrengen. Zo begon kerst voor mij op de 24e van December. Het was kerstavond. Ik heb die avond al drinkend en feestend doorgebracht met me beste vrienden in de backpackers. Vervolgens tot 12 uur de kerstavond uitgezeten. Tegen die tijd werd het echter tijd om naar bed te gaan aangezien ik er de volgende dag al weer vroeg uitmoest om te helpen met de voorbereidingen voor het kerstontbijt. Al snel ging m'n alarm af in de morgen en was het tijd om eruit te gaan. Ik zou die ochtend helpen met het snijden van de watermeloen, het maken van de scrambled eggs, en het maken van de bacon. Na één tot twee uur wachten was het ontbijt dan eindelijk klaar. Het totale ontbijt bestond uit brood (crossaits, petit pains, garlic bread), vruchten (watermeloen, kiwi, abricozen en appels), pancakes, scrambled eggs, bacon, misosoep, spinazieovenschotel en nog een jus d'orange/champangedrank. Het smaakte allemaal erg goed. Na de afwas en het opruimen was het tijd voor de secret santa. Een vergelijkbaar idee met sinterklaassuprises. Ik zou een cadeau moeten kopen van onder 10 dollar voor een japans meisje (Kayo). Voor haar heb ik een fles wijn gekocht, aangezien ik haar altijd wijn zie drinken. Tijdens secret santa kwamen de meest rare cadeaus naar voren zoals bellenblazers e.d. Ik zelf had samen met een Japans meisje hetzelfde cadeau gekregen, aangezien ze ons altijd samen zien. We kregen allebei een soort van rode kimono/badjas. Toen de secret santa voorbij was werd het voor iedereen tijd om naar diverse kerstfeesten/BBQ's te gaan van hun contractors. Helaas gaf Happy geen feest of BBQ. Gelukkig had het Japanse meisje ook geen feest en dus besloten we onze dagen maar samen door te brengen. Tegen het einde van de middag/begin van de avond werd het tijd voor het kerstmaal. Het zou een kerstmaal in Japanse stijl worden. Zo bestond de maaltijd uit veel sushi, tempura, misusoep en visschotels. Het smaakte allemaal donders goed. 's Avonds nog wat gedronken met iedereen en vervolgens gaan slapen. De volgende dag, Boxing Day (2e kerstdag). Samen met de rest van de backpackers doorgebracht met behulp van een soort van sportdag, waar we onder andere moesten zaklopen, gumboot werpen en een soort van kruiwagenrace. Verder niet veel interessants meer gedaan rond kerst. Al snel werd het al oud en nieuw. Helaas waren veel mensen uit de backpackers vertrokken om oud en nieuw te vieren in Queenstown of Christchurch. Gelukkig waren er nog wel wat interessante mensen overgebleven. Met hun heb ik dan ook oud en nieuw uitgezeten. Helaas geen vuurwerk in Blenheim op oud en nieuw. Om iets voor 12 met iedereen naar het centrum gegaan om oud en nieuw te "vieren". Oud en Nieuw bestond in het centrum eigenlijk alleen maar uit een countdown. Na de countdown ging iedereen naar de kroeg of naar huis. Een beetje teleurstellend allemaal. Ikzelf ben teruggegaan naar de backpackers met een paar anderen. Daar nog gekaart tot 5/6 uur in de morgen en gewacht tot de allereerste zonsopkomst in het nieuwe jaar. vervolgens gaan slapen. Nieuwjaarsdag niet veel meer gedaan. In iedergeval waren deze feestdagen naar mijn idee wel geslaagd. Na 2 dagen weer terug gegaan naar werk. Daar gewerkt tot ongeveer de 5e van februari (6e van februari nationale vrije dag (waitangi day)).
M'n werk zit er voor de komende weken in ieder geval op. Het wordt voor mij tijd om rond te trekken in het zuidereiland. Morgen zal ik vertrekken naar Nelson, gevolgd door Abel Tasman park en vervolgens richting het zuiden. Ik zal jullie de komende weken regelmatig op de hoogte houden (hopelijk).
Groeten,
Martijn
p.s. op verzoek meer foto's van mij
Groeten,
Martijn
p.s. op verzoek meer foto's van mij
08 Februari 2009 - 23:44
Luchel:
Groot verhaal, fijn om weer eens van je te horen Martijn! Succes nog en doe geen dingen die ik ook niet zou doen :p -
09 Februari 2009 - 14:30
Loco Diny:
Hoi Martijn.Lang verhaal,en daar zaten we op te wachten.Het lijkt me werkelijk fantastisch,hoe jij daar rond trekt,iedere keer weer nieuwe mensen ontmoet.Als je over enige tijd weer in Dalen bent,hoeveel talen spreek je dan?Geniet er van,het ga je goed.
Groeten uit Schoonebeek
Diny -
09 Februari 2009 - 18:04
Peter:
Hey man, dat is lang geleden :p
maar zo te lezen heb je het veel te leuk/druk om je blog bij te houden. Goeie zaak lijkt me. :p -
09 Februari 2009 - 19:35
Roel:
Hey Martijn.
oed om weer van je te horen man, is weer een tijd geleden. je hebt al weer heel wat beleeft zo te lezen, fijnn dathet wel leuk is daar. nog veel plezier verder.
Gr Roel -
13 Februari 2009 - 16:27
Marja:
hoi Martijn,
lees dat je het nogal naar je zin hebt daar.
heb Gerrit ook aangemeld voor je berichten, deze was ook zeer benieuwd hoe het met je is.
we zijn je dus nog niet vergeten bij de drumband,
hebben het nog geregeld over jou belevenissen.
groetjes van alle kikkertjes uit nieuw-amsterdam.